Karhulan valimo vaihtaa omistajaa

Sulzer Pumps Finland Oy:n Karhulan valimon myynti on vahvistunut. Kauppaan kuuluu Karhulan valimon koko toiminta, tilat, koneet ja henkilöstö. Uusi omistaja on Karhulan Valimo Oy, valimoammattilaisten Pekka Kemppaisen, Ilkka Hakalan ja Jyrki Laitisen perustama uusi yhtiö. Valimo siirtyy uudelle omistajalle 19. syyskuuta 2016. 

Kaupan vahvistumishetkellä voimassa olleet työsuhteet siirtyvät Karhulan Valimo Oy:lle. Jatkossa Karhulan Valimo Oy työllistää osan valimon nykyisistä työntekijöistä, noin 50 henkilöä. Sulzerin sisäisillä siirroilla valimolta on työllistynyt 20 henkilöä.   
Sulzer ilmoitti joulukuussa 2015 sulkevansa Karhulan valimon syyskuun 2016 loppuun mennessä ja irtisanovansa sen koko henkilöstön. Yhtiö on tyytyväinen kauppaan, joka mahdollistaa valimotoiminnan jatkumisen Karhulassa. Sulzer hankkii jatkossa valut sekä uudesta Karhulan Valimosta että maailmanlaajuisesta alihankintaverkostosta.
Suomessa Sulzerilla on toimintaa kuudella paikkakunnalla. Karhulassa on pumpputehdas, tuotekehitys, myynti, tukitoiminnot ja huoltokeskus. Helsingissä on myyntikonttori ja Espoossa jätevedenkäsittelylaitteiden tuotekehitysosasto. Raumalla Sulzerilla on mekaanisten tiivisteiden valmistus- ja huoltoyksikkö. Huoltokeskuksia yhtiöllä on lisäksi Mäntässä ja Oulussa. Sulzer työllistää valimon luovutuksen jälkeen Suomessa yhteensä noin 440 henkilöä.

Sulzer perustettiin 1834 ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Sveitsin Winterthurissa. Sulzerin erikoisosaamista ovat pumppausratkaisut, pyörivien laitteiden ylläpito- ja huoltopalvelut sekä erotus-, reaktio- ja sekoitusteknologia. Yhtiö suunnittelee, kehittää ja toimittaa pumppausratkaisuja ja -laitteita maailmanlaajuisesti. Voimakas panostus nestedynamiikan, prosessilaitteiden ja erikoismateriaalien sekä luotettavien huoltopalvelujen kehittämiseen tekee Sulzerista johtavan toimittajan päämarkkinoillaan, jotka ovat öljy- ja kaasuteollisuus, voimantuotanto ja veden käsittely, sellu- ja paperiteollisuus mukaan lukien. Sulzer palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisen tuotanto-, myynti- ja huoltoverkostonsa avulla yli 170 paikkakunnalla ja on vahvasti läsnä myös kasvavilla markkinoilla. Vuonna 2015 Sulzerin liikevaihto oli noin 3 miljardia Sveitsin frangia ja yhtiö työllisti noin 14 000 henkilöä. www.sulzer.com

Tiedustelut:
Markku Koponen, toimitusjohtaja, Sulzer Pumps Finland Oy
Puhelin: +358 10 234 3320, markku.koponen@sulzer.com

Pekka Kemppainen, toimitusjohtaja, Karhulan Valimo Oy
Puhelin: +358 50 595 1870, pekka.kemppainen@meehanite.org